[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

08.04.2023 в 17:00
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
08.04.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням –https://bit.ly/3MmHLnn.
06 квітня 2023 року головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Сергій Кондратенко спільно з начальником служби з питань праці управління з питань цивільної безпеки та охорони праці Костянтинівської міської ради та представниками Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці провели зустріч з працівниками Костянтинiвського управління по газопостачанню та газифікації.
Під час зустрічі розглянуті питання організації проведення розслідування нещасних випадків, що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків внаслідок воєнних (бойових) дій.
Також фахівець Фонду взяв участь у засіданні комісії зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, що стався на підприємстві.
У ході засідання відбулася зустріч з родиною постраждалого працівника, якій були надані роз’яснення з питань, що виникли внаслідок нещасного випадку, а також щодо її соціальних гарантій та прав.
Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Роботодавцям надано можливість, в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua , формувати заяву-розрахунок на підставі даних паперового листка непрацездатності.
Для цього у формі заяви-розрахунку необхідно зазначити тип листка непрацездатності «паперовий», вказати його серію, номер та додати до заяви-розрахунку скановану копію паперового лікарняного (кольорову).
Як сформувати та подати заяву-розрахунок для виплат по лікарняних до Пенсійного фонду через електронний кабінет страхувальника на порталі е-послуг Фонду дивіться за посиланням – https://bit.ly/3RKaMtC
Бережіть себе та користуйтеся електронними сервісами Пенсійного Фонду України!
Розподіл отримувачів пенсійних виплат станом на 1 квітня 2023 року
Загальна потреба на соціальні виплати станом на 1 квітня 2023 року, що адмініструються Головним управлінням, становить 5313,0 млн грн (899,4 тис. одержувачів), у тому числі:
на пенсії – 4902,4 млн грн (738,2 тис. одержувачів), середня виплата 6594,00 грн;
житлові субсидії і пільги – 193,0 млн грн (131,2 тис. одержувачів), середня виплата 1469,40 грн;
на страхові виплати – 217,6 млн грн. (30,5 тис. одержувачів), середня виплата 6311,10 грн.
Для отримання виплат через банк необхідно відкрити рахунок, який має відповідати наступним вимогам:
– рахунок має бути відкритий саме для зарахування відповідних виплат;
– рахунок має бути активним;
– номер рахунку слід зазначати в міжнародному форматі IBAN – 29 літерно-цифрових символів.
Змінити спосіб виплати пенсії, житлових субсидій та пільг можна через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.
Інструкція з переведення пенсії до банківської установи – за посиланням ➡️ https://is.gd/NXeBS0, субсидій та пільг – https://is.gd/P5ekZY.
print