[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

08.04.2023 в 17:00

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
08.04.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням –https://bit.ly/3MmHLnn.
06 квітня 2023 року головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Сергій Кондратенко спільно з начальником служби з питань праці управління з питань цивільної безпеки та охорони праці Костянтинівської міської ради та представниками Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці провели зустріч з працівниками Костянтинiвського управління по газопостачанню та газифікації.
Під час зустрічі розглянуті питання організації проведення розслідування нещасних випадків, що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків внаслідок воєнних (бойових) дій.
Також фахівець Фонду взяв участь у засіданні комісії зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, що стався на підприємстві.
У ході засідання відбулася зустріч з родиною постраждалого працівника, якій були надані роз’яснення з питань, що виникли внаслідок нещасного випадку, а також щодо її соціальних гарантій та прав.
Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Роботодавцям надано можливість, в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua , формувати заяву-розрахунок на підставі даних паперового листка непрацездатності.
Для цього у формі заяви-розрахунку необхідно зазначити тип листка непрацездатності «паперовий», вказати його серію, номер та додати до заяви-розрахунку скановану копію паперового лікарняного (кольорову).
Як сформувати та подати заяву-розрахунок для виплат по лікарняних до Пенсійного фонду через електронний кабінет страхувальника на порталі е-послуг Фонду дивіться за посиланням – https://bit.ly/3RKaMtC
Бережіть себе та користуйтеся електронними сервісами Пенсійного Фонду України!
Розподіл отримувачів пенсійних виплат станом на 1 квітня 2023 року
Загальна потреба на соціальні виплати станом на 1 квітня 2023 року, що адмініструються Головним управлінням, становить 5313,0 млн грн (899,4 тис. одержувачів), у тому числі:
на пенсії – 4902,4 млн грн (738,2 тис. одержувачів), середня виплата 6594,00 грн;
житлові субсидії і пільги – 193,0 млн грн (131,2 тис. одержувачів), середня виплата 1469,40 грн;
на страхові виплати – 217,6 млн грн. (30,5 тис. одержувачів), середня виплата 6311,10 грн.
Для отримання виплат через банк необхідно відкрити рахунок, який має відповідати наступним вимогам:
– рахунок має бути відкритий саме для зарахування відповідних виплат;
– рахунок має бути активним;
– номер рахунку слід зазначати в міжнародному форматі IBAN – 29 літерно-цифрових символів.
Змінити спосіб виплати пенсії, житлових субсидій та пільг можна через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.
Інструкція з переведення пенсії до банківської установи – за посиланням ➡️ https://is.gd/NXeBS0, субсидій та пільг – https://is.gd/P5ekZY.
print