[bvi]
  • Українська
  • English

Знайомтесь: мобільний додаток «Legal ZrPlat» – податковий онлайн сервіс для повідомлення про порушників законодавства

06.07.2020 в 14:17

Кожен громадянин Донецького регіону зможе захистити свої права та поскаржитися на недобросовісних роботодавців або порушення у сфері легалізації підакцизної групи товарів – зазначають в Покровсько-Добропільському управлінні ГУ ДПС у Донецькій області.

За ініціативи в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області Ірини Долозіної Податковою Донеччини розроблено та на початку року введено в дію мобільний додаток «Legal ZrPlat». Кожен користувач, завантаживши безкоштовний додаток на мобільний телефон чи планшет засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legalzrplat/id1490703512?ls=1), може повідомити податкову про випадки виплати заробітної плати “у конвертах”, неофіційне працевлаштування або будь-які інші порушення законодавства про працю. Для цього в додатку існує вкладка «Поскаржитись на роботодавця».

Якщо ви стали свідками продажу підакцизної продукції без відповідних документів, вам не видали фіскальний чек, то на ці та інші порушення у сфері легалізації підакцизної групи товарів у додатоку є вкладки: «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (бензин, дизельне паливо, скраплений газ)» та «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (тютюнові та алкогольні вироби)».

За допомогою відповідних вкладок можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані або поскаржитися анонімно. Всі отримані повідомлення будуть розглянуті з дотриманням вимог чинного законодавства та нормативних документів.

Також, програма Legal ZrPlat містить інформаційні ресурси ДПС з питань  легалізації заробітної плати. Для зручності у мобільному додатку представлені КЗПП і Податковий Кодекс, посилання на сайт ГУ ДПС у Донецькій області та сторінку податкової в соціальній мережі Фейсбук, де розміщується найактуальніша інформація з податкового  законодавства в доступній формі.

Окрім того, в мобільному додатку вказано номер «гарячої лінії» та інша важлива інформація з працевлаштування та трудового законодавства. Так, є дуже зручний розділ “податковий календар”, з яким ви ніколи не прогавите терміни важливих звітів або подій. А вкладка “податкові калькулятори” буде корисна не тільки бухгалтерам та підприємцям, а й для самих працівників, бо дозволяє перевірити правильність нарахування заробітної плати.

Робота у «тіньовому» секторі стає все більш некомфортною для порушників законодавства. Закликаємо платників податків, зокрема роботодавців, до неухильного дотримання  законодавства. Адже легальний бізнес, який працює у правовому полі, своєчасно наповнює державну і місцеві скарбниці є фундаментом сталого розвитку нашого регіону.

print