[bvi]
  • Українська
  • English

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

07.07.2020 в 12:36

07 липня 2020 року в залі засідань райдержадміністрації під головуванням голови районної комісії з питань ТЕБ та НС, голови райдержадміністрації Андрія Бондаренка відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на порядку денному якої присутні розглянули питання про посилення окремих протиепідемічних карантинних заходів та контролю за їх дотриманням в Покровському районі та про стан готовності закладів дошкільної освіти Покровського району щодо відновлення їх діяльності відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

В ході засідання комісії було вирішено:

  1. Залишити в дії на території Покровського району адаптивний карантин та забезпечити дієвий контроль за його дотриманням.
  2. Структурним підрозділам райдержадміністрації, виконкомам сільських, селищних рад,підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності в межах повноважень забезпечити:

2.1.  Виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня  2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» (із змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України  від 29 травня 2020 року № 424, від 03 червня 2020 року № 435, від 12 червня 2020 року № 477, від 12 червня 2020 року № 480, від 17 червня 2020 року № 500) з урахуванням місцевої епідемічної ситуації, з відповідним посиленням або послабленням за умови погодження з компетентними службами в колегіально-комісійному режимі та суворого дотримання протиепідемічних та карантинних заходів та постійного дієвого контролю за їх дотриманням.

2.2. Посилення заходів (у тому числі із застосуванням електронного сервісу «Дій вдома») щодо проведення протиепідемічного розслідування, обстеження та контролю в осередках поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, зокрема стосовно нагляду за особами, які спілкувалися з хворим, роз’єднання контактних осіб, організації екстреної профілактики серед осіб, що імовірно могли бути інфіковані, організації поточної та заключної дезінфекції в епідемічних осередках, санітарно-просвітницької роботи з населенням.

2.3. Заборону роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності в нічний час (з 22.00 години), в тому числі на відкритих майданчиках.

2.4. Максимальне залучення транспортних засобів для перевезення пасажирів на приміських маршрутах для зменшення навантаження на маршрутний транспорт у часи пікового навантаження.

2.5.  Проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, а саме стосовно дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, у громадському транспорті.

2.6. Посилення контролю за дотриманням населення протиепідемічних заходів на період карантину в громадському транспорті та закладах громадського харчування.

  1. Відділу освіти райдержадміністрації протягом липня розпочати роботу з відновлення діяльності закладів дошкільної освіти в Покровському районі.

print