[bvi]
  • Українська
  • English

Вшанування пам`яті жертв Голокосту

27.01.2023 в 15:02

Голова Покровської райдержадміністрації,начальник районної військової адміністрації Володимир ЗАМОТАЄВ прийняв участь в меморіальному заході по вшануванню пам`яті жертв Голокосту, який відбувся в Покровську

З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту – страшної трагедії, яка забрала значну частину єврейського населення Європи, біля пам`ятного знаку жертвам нацизму, встановленого на центральному кладовищі Покровська, відбувся меморіальний захід.

Участь у ньому взяли заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна, начальник Покровської РВА Володимир Замотаєв, начальники Покровської, Авдіївської, Очеретинської, Мар’їнської міських військових адміністрацій, правоохоронці та громадськість.
Протягом Другої світової війни в Україні вбито, закатовано і живцем поховано близько 1 млн 500 тисяч євреїв, з них близько 30 тисяч на території Донеччини. Їх знищували цілими родинами, не шкодуючи ні дітей, ні людей похилого віку.
Пам’ять жертв Голокосту присутні вшанували хвилиною мовчання.
Як символ пам’яті за невинно вбитими біля пам’ятного знаку жертвам нацизму учасники заходу залишили запалені лампадки та камінці, які за давньою традицією єврейського народу символізують повагу до душ загиблих.

print