[bvi]
  • Українська
  • English

Участь у вшануванні пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави

29.08.2023 в 21:00
29 серпня 2023 року голова Покровської РДА, начальник районної військової адміністрації Володимир Замотаєв взяв участь у вшануванні пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави
Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією.
З нагоди памятної дати в Покровську на Алеї героїв, що на центральному кладовищі міста, відбувся мітинг-реквієм. Участь в ньому взяли заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін, керівники Покровської МВА, представники СБУ, Нацполіції, військовослужбовці.
“Страшний серпень 2014-го не вирвати з нашої історії. Тепер рашисти розгорнули більшу, кривавішу війну. Сьогодні вшановуємо пам’ять усіх українських Захисників. Це біль, який не втамувати. Це рани, які назавжди залишаться в сучасній історії кожної громади, всього українського народу. Віримо, що побратими полеглих Захисників обов’язково помстяться за смерті наших воїнів. І Україна переможе! Герої не вмирають, вічна шана загиблим!», – зауважив заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін.
29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року.
Память усіх Героїв, хто віддав своє життя за незалежну та вільну Україну, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання, встановленням лампадок та покладанням квітів до могил загиблих.
Попри велику кількість втрат у сучасній російсько-українській війні маємо й історичну перемогу – згуртовану націю, готову боротися за волю і свободу. Україна вже заручилась широкою підтримкою громадян, бо на захист незалежності держави стали мешканці всіх, без винятку, регіонів нашої країни.
У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Однак це нагода для всього суспільства разом зробити усе можливе, аби пам’ять про Героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.
 
print