[bvi]
  • Українська
  • English

Мешканців Сонцівки ознайомили з аспектами пенсійного законодавства

13.06.2019 в 14:57

12 червня 2019 року головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 2 Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Олена Карабанова провела виїзний прийом громадян в Сонцівській сільській раді.

Олена Карабанова надала відвідувачам пояснення та консультації з актуальних питань пенсійного забезпечення, зокрема щодо проведення перерахунку пенсій з урахуванням стажу та заробітної плати працюючим пенсіонерам, термінів подання документів для призначення пенсій, віку виходу на пенсію.

Головний спеціаліст повідомила громадян про зміни, що відбулися у визначенні права на пенсію, вимоги до наявності страхового стажу, звернула увагу на залежність майбутньої пенсії від розміру офіційної заробітної плати і тривалості страхового стажу, можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування з метою його набуття.

Також фахівець Фонду розповіла про сучасні сервіси Пенсійного фонду України: Веб-портал електронних послуг ПФУ, СМС-інформування, електронне пенсійне посвідчення.

 

 

 

Начальник

Покровського                        

об’єднаного управління

Пенсійного фонду України

                                                                           Н. Аржавітіна

print