[bvi]
  • Українська
  • English

Проведено дитячо-юнацьки конкурси “Панночка-україночка” та “Козаки в країні виростають знов”

23.08.2019 в 13:55

Покровський район шанує культуру козацтва.
Кожен рік на передодні Дня Незалежності України, у закладах культури Покровського району проводяться дитячо-юнацькі конкурси «Панночка-україночка» та «Козаки в країні виростають знов». 22 серпня такі конкурси відбулися в Гришинському центрі культури та дозвілля.
У конкурсах прийняло участь 18 конкурсантів з 10 закладів культури нашого району.
Українських козаків знають у всьому світі. Про них досі пишуть історії, складають пісні. Часи козацтва- це героїчне минуле України, яке організатори намагалися відтворити на цих конкурсах.
Візитівкою учасників став конкурс «Мій рідний край-мої джерела». Гуморески та вірші, пісні та танці, сценки та навіть складання кубику-рубику присутнім подарували учасники в конкурсі «Які ми маємо таланти».
Дівчатка показували свої знання прислів»їв нашого народу, а хлопчаки демонстрували свою козацьку силу. Всіх присутніх зачарував танок Паринцевої Ульяни з Новоекономічного центру культури та дозвілля, яка посіла 1 місце у конкурсі «Панночка-україночка». Друге місце зайняла Скіданюк Тетянка з Успенівського сільського клубу та Васьянова Вероніка з Сонцівського центру культури та дозвілля. Третє місце розділили Зубенко Вероніка з Гришинського центру культури та дозвілля, Чередниченко Анастасія з Лисівського центру культури та дозвілля та Семенова Тетяна з Гродівського будинку народних традицій.
У конкурсі «Козаки в країні виростають знов» переможцем став Руссул Олександр з Лисівського центру культури та дозвілля, який акапельно виконав українську народну пісню «Ой там, на горі». Друге місце- у Костенко Кирила з Новоекономічного та Настаченко Миколи з Гродівки, а третє посіли Пропс Дмитро з Сонцівки, Деркунський Андрій з Миколаївського сільського клубу та Зуєнко Данило з Гришинського центру культури та дозвілля.
Не дивлячись на те, що епоха козаків давно минула, дух козацтва досі тече в наших жилах.
Ми їх нащадки до мозку кісток, і нам не варто забувати, що ми браття козацького роду.
Всі учасники отримали грамоти та вітання від відділу культури райдержадміністрації та Гришинської сільської ради.

print