[bvi]
  • Українська
  • English

Про актуальні питання пенсійного забезпечення працівникам Покровського району

22.10.2019 в 9:39

21 жовтня 2019 року головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 1 Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Олена Карабанова провела зустріч з трудовим колективом Гродівської селищної ради.

Фахівець Фонду розповіла працівникам селищної ради про зміни, які відбулись у пенсійному законодавстві, порядок нарахування пенсій різних видів. Детально зупинилася на висвітленні питання залежності права на пенсію від наявності необхідного страхового стажу та поінформувала про зміну законодавчих вимог щодо його тривалості.

Олена Карабанова ознайомила громадян із можливістю набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.

Окремо зупинилась  на  новаціях  в електронних сервісах ПФУ, зокрема на роботі сервісу Вебпорталу призначення пенсіїї в «один дотик». «Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому», – зазначила головний спеціаліст.

print