[bvi]
  • Українська
  • English

Платники Донеччини сплатили 3,5 млрд грн до загального фонду державного бюджету

20.09.2023 в 12:37

Податки – це життєво важливий елемент для забезпечення сталої економічної системи країни, її захисту і фінансування охорони здоров’я, освіти, інфраструктури та інших важливих сфер. Таким чином, сплата податків є не лише обов’язком, але й демонструє громадянську відповідальність.
Так, з початку поточного року до загального фонду державного бюджету Донецького регіону платники податків сплатили 3 468,2 млн гривень.
Серед різноманіття державних податків найважливішою структурною складовою є податок та збір на доходи фізичних осіб. З початку 2023 року його надійшло вже 2,4 млрд гривень, що складає 70,5 % усього збору до держбюджету.
Другим вагомим податком є податок на додану вартість. ПДВ є частиною ціни на більшість товарів і послуг. Його збір відбувається на кожному етапі виробництва та продажу товарів. Тож, за 8 місяців поточного року надійшло 618,5 млн грн ПДВ.
Також важливу роль у забезпеченні фінансової стабільності Донецького регіону відіграє податок на прибуток підприємств, надходження якого за січень-серпень склали 165,6 млн гривень.

#РазомПереможемо
#ВсеБудеУкраїна

print