[bvi]
  • Українська
  • English

Патронатна сім’я: поняття та порядок створення

25.08.2023 в 9:36

23 серпня в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області відбулась онлайн зустріч для безробітних громадян із залученням фахівця служби у справах дітей Покровської міської ради Олени Козлової. Темою заходу стало патронатне виховання як альтернатива працевлаштуванню.

Метою цього заходу стало знайомство з унікальною для України професією – патронатні вихователі. Послуга патронату над дитиною передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин, які спричинили факт вилучення дитини.

Учасники зустрічі були поінформовані про критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, умови створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування. Також слухачі були ознайомлені з особливостями патронату під час воєнного стану.

«Надання послуг з патронату над дитиною – це вид тимчасової зайнятості, оскільки здійснюється сплата єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя, а відповідно, зараховується до стажу», – пояснила фахівець центру зайнятості Оксана Янтус.

Таким чином, якщо ви маєте бажання дати дітям любов та сімейний затишок, а ще забезпечити власну зайнятість – не зволікайте, звертайтеся до найближчого, за місцем вашого перебування, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або центру надання соціальних послуг населенню.

print