[bvi]
  • Українська
  • English

Нарада з питань розмінування територій Донецької області у 2024 році

25.04.2024 в 21:09

Сьогодні, під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка, відбулася онлайн-нарада щодо проведення заходів з розмінування територій Донецької області у березні та квітні 2024 року.
Під час наради обговорювалися наступні питання: розмінування територій Донецької області піротехнічними підрозділами ГУ ДСНС України в Донецькій області, обстеження земель сільськогосподарського призначення, виконання заходів з гуманітарного розмінування територій Донецької області у березні-квітні 2024 року та визначення місць знищення вибухонебезпечних предметів у межах територіальної громади.
Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Бойко, на сьогоднішній день вся контрольована українською владою територія Донецької області є потенційно небезпечною і підлягає обстеженню на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів.
Наразі роботи з очищення (розмінування) територій проводять 20 піротехнічних підрозділів, включаючи 6 підрозділів від Головного управління ДСНС України в Донецькій області та 14 додаткових підрозділів.
З початку березня 2024 року роботи з гуманітарного розмінування здійснюються 3 недержавними операторами протимінної діяльності: представництвом “HALO TRUST” в Україні, благодійною організацією “Благодійний фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні» та ТОВ “Демінінг Солюшнс”, які діють згідно розпорядження начальника центру протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту.

print