[bvi]
  • Українська
  • English

Компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

16.04.2024 в 13:49

Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю. Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року. Відповідно до умов Порядку надання компенсації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 №893, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих  людей з І групою інвалідності — до 106,5 тис. грн., з ІІ групою інвалідності — до 71 тис. грн.

Роботодавці, які працевлаштували людину з інвалідністю, можуть подати заяву та документи безпосередньо через Портал Дія.

Заява подається роботодавцем протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю.

Для подання заяви потрібно:

  • Авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП;
  • Заповнити заяву з зазначенням даних про працевлаштовану особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • Додати документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • Зазначити IBAN рахунку підприємства-роботодавця та підписати заяву КЕПом.

Рішення приймається протягом 10 робочих днів з дня подання документів. У разі ухвалення позитивного рішення кошти надійдуть на рахунок заявника протягом 5 робочих днів.

Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням https://dcz.gov.ua/employer/choiceprofit/placeinvalid

print