[bvi]
  • Українська
  • English

День пам’яті жертв голодоморів

26.11.2022 в 7:24

Шановні земляки!

26 листопада – День пам’яті жертв голодоморів в Україні. Це День глибокої скорботи за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників, який об’єднує кожного українця спільним минулим. Сьогодні ми вшановуємо невинно вбитих голодом людей.
Голодомор 1932–1933 років – акт геноциду українського народу, здійснений Російською імперією, шляхом організації штучного масового голоду, що призвів до багатомільйонних людських втрат. Ця кривава трагедія назавжди залишиться у наших серцях як нагадування для майбутніх поколінь про стійкість та незламність
українського народу.
Сьогодні Україна переживає важкі часи, бо на її територію вдерся російський агресор. І ведучи боротьбу з ворогом, ми вже по-іншому дивимося на події 1932–1933 років. Тоді теж була така ж справжня, і така ж неоголошена війна проти України.
Тому сьогодні нам як ніколи потрібна єдність. Хай пам’ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість  і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
Саме цього дня мусимо сказати собі і всьому світові: не забудемо злочинів Голодомору – Геноциду та його  винуватців. Не зрадимо ідеалів Революції Гідності.
Зробимо все для національного, політичного, економічного відродження України. Схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, кого забрала голодна смерть і запалімо свічу пам’яті за тими, хто став жертвами репресій тоталітарного режиму.
Вічна шана і незгасима пам’ять жертвам геноциду українського народу!
Ми пам’ятаємо! Україна пам’ятає!

райдержадміністрація, районна рада

print