[bvi]
  • Українська
  • English

День Чорнобильської трагедії

26.04.2024 в 8:00

Шановні земляки!

Сьогодні в Україні День пам’яті жертв Чорнобильської трагедії. Минуло 38 років з моменту найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка є болем для всієї України. У мирний час Україна втратила частину території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив ніби «мирний атом».

У 2022 році, під час вторгнення російської федерації на територію України, агресор захопив Чорнобильську АЕС. І лише героїзм наших захисників та атомників, зміг зупинити нову масштабну атомну катастрофу.

Висловлюємо подяку за мужність, самовідданість і високий професіоналізм представникам силових структур, персоналу ЧАЕС, які вберегли світ від повторення ядерної трагедії у 2022 році.

Ядерна загроза з боку терористичного режиму російської федерації, нині становить цілком реальну небезпеку для людської цивілізації. Агресор не полишає спроб за будь-яку ціну підкорити Україну, очільники московського режиму погрожують застосуванням ядерної зброї в ході російсько-української війни та у відповідь на дії союзників з підтримки України. Протиставляючи себе цивілізованому світу, російська федерація шантажує його знищенням у відповідь на зусилля демократичних держав щодо встановлення миру на планеті.

Сьогодні 26 квітня, у великій жалобі ми схиляємо голови та вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії та віддаємо шану учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року та мужнім захисникам України, співробітникам ЧАЕС, які забезпечували ядерну безпеку в надскладних умовах російської окупації.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить людство цінувати мир та спокій.

Покровська райдержадміністрація,

районна військова адміністрація

print