[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

19.04.2023 в 14:09
18 квітня 2023 року головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного Фонду України в Донецькій області Сергій Кондратенко провів робочу зустріч з працівниками Костянтинівської філії державної установи “Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”.
У ході зустрічі розглянуті питання попередження випадків прихованого травматизму та профілактики виробничого травматизму на робочому місці.
Також проведено навчання працівників з питань охорони праці, зокрема щодо організації роботи в умовах воєнного стану.
Щодо повідомлень про нещасні випадки на виробництві читайте за посиланням http://surl.li/giqxl
Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
18 квітня 2023 року головні спеціалісти відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області спільно з представниками Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці провели онлайн-зустріч з представниками профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України в Донецькій області та ПРАТ «Авдіївський коксохімічний завод».
Під час зустрічі обговорені заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці, зокрема вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві у мирний час та внаслідок бойових дій, тощо.
Фахівцями Головного управління надані роз`яснення щодо попередження випадків прихованого травматизму та змін, внесених до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.
Про відповідальність за приховування факту настання нещасного випадку – у посиланні https://is.gd/JfLYRy.
Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Возможно, это изображение 6 человек и люди учатся
ОСОБЛИВОСТІ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ПРОКУРАТУРИ
Пенсійне забезпечення працівників прокуратури регулюється Законом України від 14.10.2014р. № 1697-VII «Про прокуратуру» (далі – Закон № 1697) – http://surl.li/hwie
Статтею 86 Закону № 1697 передбачено право на призначення працівникам прокуратури пенсії за вислугу років та по інвалідності, а членам їх сімей – пенсії у зв’язку з втратою годувальника.
ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ
Право на пенсію за вислугу років мають особи, які безпосередньо перед зверненням за призначенням такої пенсії працюють в органах прокуратури чи в науково-навчальних закладах Офісу Генерального прокурора, а також особи, звільнені з прокурорських посад органів прокуратури за станом здоров’я, у зв’язку з ліквідацією чи реорганізацією органу прокуратури, в якому особа обіймає посаду, або у зв’язку із скороченням кількості прокурорів, у зв’язку з обранням їх на виборні посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування. Ветеранам війни, які мають необхідний стаж роботи для призначення пенсії за вислугу років, така пенсія призначається незалежно від того, чи працювали вони в органах прокуратури перед зверненням за призначенням пенсії.
Прокурори мають право на пенсійне забезпечення за вислугу років незалежно від віку за наявності на день звернення вислуги років не менше 25 років, у тому числі стажу роботи на посадах прокурорів не менше 15 років.
Особи, звільнені з роботи в порядку дисциплінарного стягнення з позбавленням класного чину або позбавлені класного чину за вироком суду, втрачають право на пенсійне забезпечення за вислугою років. Права на одержання пенсії позбавляються також особи, звільнені з роботи у зв’язку з засудженням за умисне кримінальне правопорушення, вчинене з використанням свого посадового становища, або притягненням до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією. У таких випадках пенсія прокурорам і слідчим призначається на загальних підставах.
ПО ІНВАЛІДНОСТІ
Прокурорам, визнаним особами з інвалідністю I або II групи, призначається пенсія по інвалідності за наявності стажу роботи в органах прокуратури не менше 10 років.
Пенсія працівників прокуратури обчислюється у розмірі 60 відсотків від суми місячної (чинної) заробітної плати, до якої включаються всі види оплати праці, з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а до 1 січня 2011 року – страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, одержуваної перед місяцем звернення за призначенням пенсії.
Максимальний розмір пенсії працівників прокуратури (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність.
Прокурорам, які мають одночасно право на різні державні пенсії, призначається одна пенсія за їхнім вибором.
У ЗВ’ЯЗКУ З ВТРАТОЮ ГОДУВАЛЬНИКА
Пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї прокурора або слідчого, які були на його утриманні на момент смерті (при цьому дітям пенсія призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника), за наявності у померлого годувальника стажу роботи в органах прокуратури не менше 10 років, у розмірі 60 відсотків середньомісячного (чинного) заробітку на одного члена сім’ї, 70 відсотків – на двох і більше членів сім’ї.
Актуальні новини та роз’яснення з питань пенсійного забезпечення, субсидій, пільг та страхових виплат дивіться на фейсбук-сторінці  https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі  https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Бережіть себе та своїх близьких! Заощаджуйте свій час та користуйтеся онлайн-сервісами вебпорталу https://portal.pfu.gov.ua/ не виходячи з дому!
Возможно, это изображение 1 человек
18 квітня 2023 фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області провели виїзний прийом мешканців Лиманської громади в смт Новоселівка.
Місцеві жителі отримали практичну допомогу у вирішенні питань пенсійного забезпечення, призначення житлових субсидій та пільг, були поінформовані про способи отримання послуг та про можливість комунікації із спеціалістами Головного управління за окремими номерами телефонів:
+38 091 910 13 50,  +38 095 348 10 05
Графік виїзних прийомів жителів Лиманcької ОТГ та м. Святогірська дивіться за посиланням https://cutt.ly/h7uSOeN
Слідкуйте за нашими новинами, отримуйте корисну інформацію – підписуйтесь на фейсбук-сторінку https://www.facebook.com/dn.pfy та телеграм-канал https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
19.04.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням – https://bit.ly/3oqIycM
8 квітня 2023 року фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області – начальник відділу обслуговування громадян № 13 Ольга Кириєнко та головний спеціаліст відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства Ольга Біла провели п’яте онлайн-заняття «Школи майбутнього пенсіонера».
Основними темами обговорення стали умови виходу на пенсію за віком, перелік документів, необхідних для призначення пенсії, та вимоги до їх оформлення.
Також учасникам заняття нагадали про переваги та можливості електронних сервісів Пенсійного фонду України, продемонстрували, як користуватися сервісом «Пенсійний калькулятор» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.
Детальну інструкцію з користування сервісом «Пенсійний калькулятор» дізнавайтеся за посиланням https://bit.ly/3AneAJL.
18 квітня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних виплат квітня та страхових виплат.
На пенсійні виплати спрямовано 3480,1 млн грн.
Пенсії через банківські установи профінансовано по 18 квітня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 23 квітня.
На пенсійні виплати військовослужбовців спрямовано 168,3 млн грн.
Субсидії та пільги за березень 2023 року профінансовано в повному обсязі.
На страхові виплати спрямовано 234,4 млн грн (в тому числі 13,6 млн грн на оплату лікарняних).
Нет описания фото.
У рамках відзначення Всесвітнього дня охорони праці, який проходить під девізом: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі», – 17 квітня 2023 року головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Сергій Кондратенко провів робочу зустріч з працівниками Станції швидкої медичної допомоги міста Костянтинівки – ВСП КНП «ОЦЕМД та МК».
 У ході зустрічі фахівцем Фонду наголошено на необхідності врахування умов воєнного стану під час виконання посадових обов`язків та вжиття необхідних заходів для забезпечення безпеки, збереження життя і здоров’я працівників, а також неухильного виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
Про порядок дій та надання повідомлень у разі настання нещасного випадку на підприємстві дивіться у посиланні https://is.gd/yTvrvp.
Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Возможно, это изображение 3 человека
print