[bvi]
  • Українська
  • English

Зустріч з представниками Water Mission в України та представницею посольства Швейцарії Івон Мюлер

11.04.2024 в 15:22

При сприянні Покровської райдержадміністрації, районної військової адміністрації відбулася зустріч керівництва Покровської РВА та Покровської МВА з представниками Water Mission в Україні, а також з представницею посольства Швейцарії Івон Мюлер.

Під час зустрічі були обговорені найбільш актуальні питання, які постають на сьогоднішній день перед керівництвом району. Зокрема, обговорювали можливість забезпечення альтернативними джерелами водопостачання громади Покровського району.

Як відомо, у зв’язку з активними бойовими діями Карлівське водосховище, яке раніше забезпечувало водою чи не усю Донецьку область, вже не здатне цього зробити у повному обсязі. Постійні обстріли з боку російської федерації, екстрені відключення електроенергії, зменшення рівня води у водосховищі – все це заважає постійному і безперебійному водопостачанню. Тому питання створення додаткових джерел водозабезпечення на теперішній час є одним із найбільш актуальних.

За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка на сьогоднішній день мешканці Покровської громади отримують воду з кількох альтернативних джерел. На території громади існує вже 292 свердловини з технічною водою та завдяки співпраці з Water Mission в Україні облаштовано 9 стаціонарних точок роздачі питної води. Також під час розмови Сергій Вікторович запропонував розглянути питання щодо облаштування на території громади артезіанських свердловин та придбання мобільної очисної станції для води.

Говорили під час зустрічі і про забезпечення громад Покровського району системами водовідведення, опалення та енергопостачання.

Підсумовуючи усе сказане, голова Покровської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Володимир Замотаєв подякував представникам Water Mission в Україні та Івон Мюлер за їхню всебічну допомогу мешканцям Покровського району.

print