[bvi]
  • Українська
  • English

Зустріч з представниками УКГС ООН

05.04.2024 в 20:58

Сьогодні у м.Покровськ за участі керівництва Покровської районної військової адміністрації та Покровської міської військової адміністрації відбулася зустріч з представниками УКГС ООН, зокрема з заступницею голови офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Сінтією Віверос Каною, а також з регіональними координаторами Кластерів продовольчої безпеки та засобів до існування, освіти, захисту, багатоцільової грошової допомоги, координації розміщення ВПО тощо. На зустріч також були запрошені керівники Курахівської, Новогродівської, Селидівської, Мар’їнської, Авдіївської та Очеретинської територіальних громад, які наразі найбільше потерпають від обстрілів.
Під час обговорення ситуації в Покровському районі, начальники військових адміністрацій розповіли про нагальні потреби місцевого населення та проблеми, з якими вони наразі стикаються.
Зокрема, начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк зазначив, що у зв’язку зі збільшенням обстрілів Покровської громади виникає необхідність у великій кількості будівельних матеріалів для відновлення пошкоджених будівель та інфраструктури. Окрім цього, терміновою стає потреба в гігієнічних наборах та підгузках для дорослих і тих, хто потребує особливого догляду. Не менш важливою є потреба в забезпеченні громади спеціальним транспортом для людей з інвалідністю.
Схожа ситуація і у Новогродівській, Селидівській та Курахівській територіальних громадах, адже вони також останнім часом знаходяться під постійними обстрілами. Наразі існує потреба у великій кількості будівельних матеріалів для відновлення пошкодженої інфраструктури, гігієнічних наборах та бутильованої води.
Про проблему розміщення та проживання ВПО за межами Донецької області говорили керівники Авдіївської, Мар’їнської та Очеретинської військових адміністрації. Зокрема, було зазначено, що після того, як були відмінені виплати для деяких категорій ВПО, люди почали повертатися до своїх домівок. Під час обговорення даного питання заступник начальника Мар’їнської МВА Тетяна Збицька розповіла, що у Слобожанській громаді планується будівництво житла для людей, які втратили свої домівки.
Підсумовуючу усе, начальник Покровської районної військової адміністрації Володимир Замотаєв додав, що на теперішній час існує потреба у бронетехніці (для підвозу гуманітарної допомоги мешканцям в зону активних бойових дій) та електроінструментах, а саме бензопил та шуруповертів і т.д. на акумуляторах.
Наприкінці зустрічі регіональні координатори надали відповіді, роз’яснили можливості та ресурси, які вони можуть надати для вирішення проблем і підтримки громад. Представники зазначили конкретні напрямки співпраці та виділили можливості забезпечення необхідних ресурсів, щоб допомогти громадам в їх поточних ініціативах.

print