[bvi]
  • Українська
  • English

Засідання робочої групи щодо перейменування об’єктів топонімії, назви яких містять символіку російської імперської політики

14.05.2024 в 22:12

Сьогодні, 14 травня 2024 року, при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації відбулося засідання робочої групи щодо перейменування об’єктів топонімії, назви яких містять символіку російської імперської політики. Від Покровської райдержадміністрації участь у нараді прийняла головний спеціаліст відділу з питань соціальної сфери управління з питань забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Олена Маслова.

Під час засідання було розглянуто питання стану реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» на території Донецької області та зазначено, що з 3704 об’єктів топонімії (вулиць, провулків, парків тощо), які підлягали перейменуванню, на сьогоднішній день вже перейменовано 2898 об’єктів. Не перейменованими залишаються об’єкти топонімії на тимчасово окупованих територіях, які будуть перейменовані після деокупації цих територій.

print