[bvi]
  • Українська
  • English

Успішне працевлаштування – це реальність

25.06.2024 в 13:38

Покровський міський центр зайнятості Донецької області реалізує активні програми підтримки роботодавців, спрямовані на сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Одна з них – компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування ВПО.
Повномасштабне військове вторгнення Росії спричинило в Україні небачену раніше хвилю внутрішньої міграції. Однією з головних проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, є проблема знайти стабільну роботу, а роботодавці – знайти кваліфікованих спеціалістів.
Через бойові дії в Донецькій області Ольга вимушена була переїхати з міста Покровськ до Волинської області. В лютому поточного року Ольга подала заяву онлайн через «Портал Дія» до Покровського міського центру зайнятості Донецької області для отримання соціальних послуг з працевлаштування. Фахівцями служби зайнятості було надано широкий спектр послуг з урахуванням можливостей, побажань та професійного досвіду шукача роботи.
В той же час до центру зайнятості за допомогою в укомплектуванні вакансії «економіст» звернулась фізична особа-підприємець Придатко Вікторія. Роботодавець вже на протязі тривалого часу співпрацює зі службою зайнятості з питання підбору фахівців та укомплектування вакансій.
Професійний досвід Ольги в роботі економістом, організаційні здібності та її бажання виконувати аналітичну роботу зацікавили роботодавця. В свою чергу і Ользі потрібна була робота за фахом та можливість виконувати її дистанційно.
За результатом співбесіди з роботодавцем Ольга з березня працевлаштувалась до фізичної особи-підприємця Придатко Вікторії, де реалізовує свій професіоналізм у справі. А роботодавець отримав кваліфікованого спеціаліста та скористався своїм правом на отримання компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

print