[bvi]
  • Українська
  • English

Участь в обласній нараді з питань підготовки та проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур на території Донецької області у 2024 році

25.06.2024 в 21:31

Сьогодні, 25 червня 2024 року, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Бойка відбулася робоча онлайн нарада з питань підготовки та проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур на території Донецької області у 2024 році.

Під час наради директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Артем Чаган розповів про організаційні заходи з підготовки збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у 2024 році.

Як було зазначено, у цьому році аграрії області стикнулися з такою проблемою, як травневі заморозки на ґрунті, що призвело до пошкодження (загибелі) посівів та зменшення урожайності. Але, не дивлячись на це, врожаю поточного року буде достатньо для забезпечення потреб Донецької області.

Обговорили також і питання безпеки під час проведення жнив, забезпечення протипожежного захисту зернових посівів, організацію взаємодії з військовим командуванням і правоохоронними органами, а також виконання вимог щодо дотримання комендантської години.

print