[bvi]
  • Українська
  • English

Участь у тренінгу «Етика та доброчесність під час прийняття управлінських рішень»

12.04.2024 в 11:02

Антикорупція, етика, доброчесність-який зміст цих термінів, що в них спільного та яка їх роль у побудові ефективної та відкритої державної служби, як розглядати та розслідувати порушення норм етики на практичному кейсі- такі питання були розглянуті антикорупційними уповноваженими з усієї країни на тренінгу «Етика та доброчесність під час прийняття управлінських рішень», який відбувся 11 квітня 2024 року в м. Київ. Від Покровської райдержадміністрації, районної військової адміністрації у цьому заході прийняла участь начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції юридичного управління Тетяна Іванова.

В рамках реалізації Стратегії навчання та розвитку антикорупційних уповноважених на 2023-2024 рр. Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України започатковано ініціативу «Будинок Доброчесності»- навчальну екосистему для держслужбовців, керівників та працівників органів місцевого самоврядування та антикорупційних уповноважених для впровадження принципів доброчесності та прозорості у процесах відновлення. Проєкт «Будинок доброчесності» виконується компанією RMTeam International за підтримки Європейського Союзу в рамках Програми «U-LEAD з Європою».

Дотримання етичних норм державними службовцями відіграє важливе значення у запобіганні корупції. Адже алгоритм простий: якщо державний службовець слідує правилам, не порушує закон та сумлінно виконує свої обов’язки, то не буде вчиняти корупційних правопорушень. Бо корупція несумісна з правилами етичної поведінки державного службовця. Доброчесність – це чинити правильно, навіть коли ніхто не бачить. Це визначення стосується усіх сфер життя, особливо –доброчесності державних службовців.

В Покровській райдержадміністрації, районній військовій адміністрації розроблена пам’ятка щодо етичної поведінки та визначено, що основним принципом діяльності працівників райдержадміністрації має бути доброчесність, тобто їх дії мають бути спрямовані на захист публічних інтересів та відмову від привілювання приватного інтересу під час здійснення наданих повноважень.

print