[bvi]
  • Українська
  • English

Спільна робота Покровського МЦЗ із соціальними партнерами

14.11.2023 в 14:00

10 листопада фахівці Покровського міського центру зайнятості на чолі з  директоркою Тетяною Радченко  прийняли участь у заході, ініційованому приймальнею  Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Покровську. Відвідувачами заходу стали безробітні особи, переважна кількість з яких – внутрішньо переміщені особи, а також особи з інвалідністю.

Ця зустріч стала можливою завдяки програмі USAID Ukraine – USAID Україна «Права людини в дії», а її темою стала проблема домашнього насильства як порушення прав людини.

Домашнє насильство — одне з найпоширеніших порушень прав людини.  Тому вирішення цієї проблеми вимагає знань у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і вміння правильно застосовувати норми законодавства у цій сфері та усвідомлено приймати рішення для ефективного, дієвого захисту постраждалої особи. Саме про це інформувала присутніх  керівник служби «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі» Ольга Тарасенко.

Особлива увага була приділена діяльності  приймальні та програмі «Соціальні гарантії та права людини в умовах війни», а саме можливості отримання безоплатної правової допомоги від найбільшої правозахисної організації України.

print