[bvi]
  • Українська
  • English

Робити вже зараз — про стреси та відновлення після них

26.01.2024 в 12:02

25січня в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області відбувся онлайн захід для безробітних осіб в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», який покликаний надати базові навички самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях.

Вже майже завершився перший місяць нового 2024 року, а це значить, що продовжується активна і насичена робота, спрямована на покращення психічного самопочуття. Фахівці Покровського МЦЗ працюють над підсиленням тих напрямків роботи з клієнтами, які мають найбільшу цінність для людей.

Головною метою програми є сприяння формуванню у громадян України культури піклування про власне ментальне здоров’я, навичок виходу зі стану фонової тривожності і знаходження власних каналів ресурсності.

Під час заходу слухачі були ознайомлені з техніками самодопомоги та підтримки тих, хто знаходиться поруч.  Були запропоновані дієві механізми, які допомагають психологічній стійкості у часи повномасштабної війни.

Ментальне здоров’я так само важливе, як і фізичне. Це один із факторів, який впливає на продуктивність людини, її здатність відновлюватись, а відповідно – на відновлення країни в цілому.  Тож дуже добре, що є подібний ресурс, матеріали та активності якого допоможуть подолати стресові ситуації та негативні емоції, дасть дієві поради,  як знаходити сили для психологічного відновлення.

 

 

 

 

print