[bvi]
  • Українська
  • English

Робоча зустріч щодо питання встановлення систем альтернативної енергетики для стабілізації енергетичної ситуації в Донецькій області

10.07.2024 в 16:20

Сьогодні, 10 липня 2024 року, під головуванням голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, за участю керівництва регіональних філій Ощадбанку, Приватбанку та Укргазбанку — Ганни Прасол, Андрія Ларіна та Андрія Шмакова, пройшла робоча зустріч, на якій обговорювалося питання встановлення систем альтернативної енергетики для стабілізації енергетичної ситуації в Донецькій області.

Як зазначив начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін: «Для прифронтових територій уряд та державні банки розробили ряд пільгових кредитних програм, що спрощують доступ до фінансування. Ці програми охоплюють встановлення сонячних панелей, вітрогенераторів, газового генеруючого обладнання та інші енергоефективні рішення. Наприклад, Ощадбанк та Укргазбанк надають підтримку малому бізнесу, аграріям, підприємствам за програмою «5-7-9» з пільговою кредитною ставкою 1% протягом перших двох років».

Під час наради керівники установ докладно розповіли про свої пільгові програми, які існують для підтримки бізнесу Донеччини. В свою чергу, начальники військових адміністрацій, які також були запрошені на нараду в режимі онлайн, доповіли про основні проблеми та перешкоди, з якими стикаються підприємці та комунальні підприємства Донеччини.

print