[bvi]
  • Українська
  • English

Про формування складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

19.10.2023 в 14:10

Відповідно до Постанови  Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2023 року № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб», розпорядження голови райдержадміністрації, начальника районної військової адміністрації від 18 серпня 2023 року №134 при  Покровській районній державній адміністрації Донецької області, районній військовій адміністрації було утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб (далі – Рада).

Рада братиме участь у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

Рада утворена з метою сприяння в реалізації громадянських і політичних прав ВПО, сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів ВПО.

До складу Ради входять 18 осіб: з яких чисельність представників органу, при якому утворено Раду, становить шість осіб, ВПО — дев’ять осіб та представників громадських об’єднань, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав ВПО — три особи.

Основними критеріями відбору кандидатів з числа ВПО у члени Ради, які оцінює орган, при якому вона утворена, є:

– бажання працювати на громадських засадах;

– активна участь у громадській діяльності;

– відповідність високим стандартам доброчесності;

–  відсутність конфлікту інтересів;

– наявність особистих досягнень або реалізованих проектів у сфері захисту ВПО;

– наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

Відбір членів Ради здійснюватиметься  на підставі поданих документів, які приймаються управлінням соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації (електронна адреса: 25967772@mail.gov.ua)  в електронній та/або паперовій формі.

Перелік документів для подання кандидатури:

– заява у довільній формі;

– документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт);

– документ про освіту (за наявності);

– мотиваційний лист кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;

– відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);

– довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронна довідка, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, або листа громадського об’єднання.

print