[bvi]
  • Українська
  • English

Правильний вибір професії – крок до успіху

08.02.2024 в 11:14

7 лютого фахівці Покровського міського центру зайнятості  в дистанційному форматі провели профорієнтаційний груповий захід для учнів  11 класу Гродівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гродівської селищної ради Покровського району Донецької області.

“Вибір професії, безумовно, є одним з найважливіших кроків у житті людини, тому потребує цілеспрямованого і свідомого підходу до його здійснення. Кожен з нас  задумувався над тим, яку професію обрати, як не схибити у своєму виборі. Особливо, коли ти тільки закінчуєш школу і перед тобою відкривається безліч шляхів і можливостей, – зазначила фахівчиня Покровського МЦЗ Оксана Янтус.

Школярі дізналися про світ професій та основні критерії їх вибору, про професійні схильності та методи їхнього виявлення, а також про послуги державної служби зайнятості, у тому числі, профорієнтаційні, які стануть у нагоді учням, які вже замислюються над вибором майбутньої професії. Також школярі дізналися про можливість проходження тестування за допомогою консультаційної мережі «Моя професія», яка допоможе виявити професійні схильності та психологічні якості, а також оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено вибрати майбутню професію.

Фахівець відділу активної підтримки безробітних Анна Неділько надала всі необхідні рекомендації щодо реєстрації та проходження тестування на платформі ДСЗ.

Захід пройшов активно, пізнавально та інформативно, адже питання вибору професії не втрачає своєї актуальності за будь-який умов.

 

print