[bvi]
  • Українська
  • English

Патронатна сім’я: поняття та порядок створення

13.02.2024 в 9:55

12 лютого в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області відбулась онлайн зустріч для безробітних громадян із залученням фахівців Покровського міського центру соціальних служб Донецької області на чолі з його керівником Тетяною Кірсановою та   фахівця служби у справах дітей Покровської міської ради Оленою Козловою. Темою заходу стало патронатне виховання, як альтернатива працевлаштуванню.

Головною метою заходу було розширення уявлення безробітних осіб про патронат над дитиною та форми сімейного виховання, адже головною умовою сім’ї для дитини є збереження її добробуту. Фахівці повідомили, що це не тільки шляхетна справа, а ще можливість отримати легальну роботу.

Присутні отримали інформацію про сімейний патронат, ознайомилися з основними вимогами до патронатних вихователів, дізнались про порядок створення патронатної сім’ї, а також розглянули питання фінансування та перелік документів.

Під час заходу фахівець центру зайнятості зробили наголос на тому, що патронатний вихователь — це офіційне працевлаштування з отриманням грошового забезпечення та соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї.

print