[bvi]
  • Українська
  • English

Отримуй послуги якісно, зручно та без бар’єрів!

24.06.2024 в 10:19

21 червня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели онлайн-захід для пошукачів роботи під назвою «Отримуй послуги якісно, зручно та без бар’єрів!»

Метою зустрічі стало ознайомлення учасників заходу з переліком соціальних послуг та соціальних гарантій, таких як:надання пенсії, державної допомоги, компенсаційних та інших виплат, пільг, тощо, в рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

До заходу були залучені представники влади разом із представниками громадськості: Управління соціального захисту населення м.Покровськ, Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці, Покровька районна організація осіб з інвалідністю.

Соціальні партнери розповіли слухачам про перелік соціальних послг, якими можуть скористатись особи з інвалідністю, а також про соціальні гарантії, які надає держава. Також були озвучені права та обов’язки осіб з інвалідніслю згідно діючого законодавства, а також права та обов’язки  роботодавців які приймають їх на роботу.

Фахівці служби зайнятості детально розповіли про можливість здобути нову професію або підвищити кваліфікацію у ЦПТО ДСЗ за рахунок коштів Державної служби зайнятості, а також про можливість отримати ваучер на навчання. Також присутні були поінформовані про компенсацію роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Незмінною залишається головна мета – робити все можливе, щоб особи даної категорії населення могли знайти собі роботу, яка відповідає їх здібностям та фізичним можливостям.

print