[bvi]
  • Українська
  • English

На Донеччині триває примусова евакуація родин з дітьми

05.09.2024 в 12:07

Примусова евакуація родин з дітьми, яка на Донеччині розпочалась з квітня 2023 року, триває й досі – наразі проводиться 13-й етап цієї евакуації.

Про це під час щотижневого брифінгу розповів Дмитро Петлін, начальник відділу оперативно-чергової служби, зв’язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА.

З 178 населених пунктів, де має бути проведена примусова евакуація дитячого населення, в 151 населеному пункті вже зовсім не залишилось неповнолітніх.

У 27-ми населених пунктах станом на сьогодні, 4 вересня 2024 року, наразі перебувають 3473 дитини.

“Трохи більше місяця знадобилось, аби вивезти дітей з Мирнограда. Якщо станом на початок примусової евакуації тут проживали 2409 дітей, то станом 3 вересня залишилось лише 5 дітей.Чим гірше стає безпекова ситуація в громаді, тим швидше родини погоджуються виїжджати до більш безпечних регіонів України”, – пояснює Дмитро Петлін.

У Покровську, який до лінії фронту знаходиться в 8 кілометрах, станом на 3 вересня залишається 1076 дітей, у сусідньому Родинському – 402 дитини. За 3 вересня з Покровська вивезли 247 дітей, з Родинського – 17.

У місті Костянтинівка, де примусову евакуацію дитячого населення оголосили минулого тижня, залишаються 1660 дітей. У середньому від 20 до 30 дітей досі проживають в селах Іллінівської громади (Олександро-Калинове – 21 дитина, Степанівка – 24,  Бересток – 30, Яблунівка – 20, Довга Балка – 29), в Іллінівці – 49 дітей.

У наближеному до лінії фронту місті Курахове наразі перебуває 22 дитини, а в селі Дачне Курахівської громади – 52.

Лише двоє дітей залишаються в небезпеці на території Лиманської громади – в Лимані та Дробишевому.

“Важливо зберегти найцінніше – життя своє та дітей, саме тому треба не квапитись і приймати зважене рішення та виїхати з зони активних бойових дій”, – наголосив Дмитро Петлін.

print