[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

12.09.2023 в 11:25
У разі смерті пенсіонера допомога на поховання виплачується у розмірі двомісячної пенсії померлого тим особам, які здійснили поховання.
Якщо померла особа була “військовим” пенсіонером, то особі, яка здійснила поховання, виплачується допомога у розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави.
Як подати заяву на виплату недоотриманої пенсії за померлого пенсіонера за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) дивіться за посиланням https://cutt.ly/n12BOCi
Возможно, это изображение текст «як отримати допомогу на поховання Ð умовах военного часу? звернться до: надайте документи: будь-якого сервсного центру обслуговування громадян пенсйного фонду на територй украйни паспорт заявника; заяву про виплату допомоги на поховання; строк звернення за отриманням допомоги на поховання пенсонера не обмежений витяг 3 державного реестру aKTİB цивльного стану громадян про смерть або довдку про смерть пенсонера; реквзити банкивського рахунку якщо пенсонер помер за межами украйни, заявник надае свдоцтво про смерть або инший документ, легалзован вi̇дповдно до законодавства ¡ноземной держави пфу украйни фонд головне управлиння пенсйного фонду украёни в донецький област»
14 вересня 2023 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “Пряма телефонна лінія” начальника управління з питань виплат ЛЯШОВОЇ Наталії Олександрівни за телефоном 068 868 65 66.
Дивіться графік «прямої телефонної лінії» керівництва та керівників структурних підрозділів Головного управління за посиланням https://is.gd/xTZtfQ.
Возможно, это изображение текст «пряма телефонна линия начальника управлння 3 питань вилат, ляшовой натал" 000 DEF 14 вересня 2023 року 310.00 до 11.00 пфу пенсйний фонд украйни +38 (068) 868 65 66 головне управлиння пенсйного фонду украϊни Ð донецький област»
Станом на 11 вересня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області на соціальні виплати спрямовано 2141,3 млн грн, в тому числі:
1881,1 млн грн — на пенсійні виплати.
Пенсії через банківські установи профінансовано по 11 вересня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 15 вересня. Пенсії військовослужбовців профінансовано в повному обсязі.
23,6 млн грн — на житлові субсидії та пільги за серпень 2023 року.
236,6 млн грн — на страхові виплати, в тому числі:
— 8,4 млн грн на оплату лікарняних;
— 1,9 млн грн на сторонній догляд та медичні послуги.
Возможно, это изображение деньги и текст
Види пенсійних виплат визначено статтею 9 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  https://is.gd/UaS3ZJ.
Відповідно до цього Закону в солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування призначаються такі пенсійні виплати  https://is.gd/fpSrJm
Документи для призначення пенсії можна подати онлайн за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України — https://portal.pfu.gov.ua
 Як подати документи на призначення пенсії онлайн, — дивіться за посиланнями:
Возможно, это изображение текст
Наша родина – переселенці, які винаймають житло без укладання договору оренди. Чи можемо ми оформити житлову субсидію, не маючи такого договору?
Так, можете.
Внутрішньо переміщені особи можуть оформити субсидію за місцем фактичного проживання, і укладання договору оренди житла при цьому не вимагається.
Розмір допомоги залежить від вартості житлово-комунальних послуг, якими користується родина, і від рівня її доходів.
При цьому допомога на проживання, що надається внутрішньо переміщеним особам, не враховується до сукупного доходу при призначенні житлової субсидії.
Подати документи для отримання субсидії можна через вебпортал електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua/ або мобільний додаток Пенсійного фонду України.
Більше інформації про призначення субсидій дивіться за посиланням https://is.gd/Izswsb.
Возможно, это изображение текст
print