[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

14.07.2023 в 9:18
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
14.07.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням  https://is.gd/hHfzP8
Возможно, это изображение текст
Станом на 13 липня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області на соціальні виплати спрямовано 2785,0 млн грн, в тому числі:
 2538,4 млн грн – на пенсійні виплати.
 Пенсії через банківські установи профінансовано по 14 липня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 22 липня. Пенсії військовослужбовців профінансовано в повному обсязі.
 13,1 млн грн – на житлові субсидії та пільги за червень 2023 року.
 233,5 млн грн – на страхові виплати, в тому числі:
– 9,3 млн грн на оплату лікарняних;
– 0,2 млн грн на сторонній догляд та медичні послуги.
Возможно, это изображение деньги и текст
Колабораційна діяльність: відповідальність
Возможно, это изображение текст
ПОНОВЛЕННЯ ВИПЛАТИ ПЕНСІЇ У РАЗІ ЇЇ ПРИПИНЕННЯ
Виплата пенсії може бути припинена у випадках, передбачених частиною 1 статті 49 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”:
-призначення пенсії на підставі документів, що містять недостовірні відомості;
-у разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд;
-в інших випадках, передбачених законом.
В такому разі поновлення пенсійної виплати відбувається при ОСОБИСТОМУ зверненні пенсіонера до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду на території України, з пред’явленням документів, що посвідчують особу, та поданням відповідної заяви.
Водночас для громадян, які проживають за кордоном, у період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох наступних місяців після місяця, у якому його буде припинено чи скасовано, передбачена можливість надсилати заяву про поновлення пенсії та необхідні для цього документи поштою.
Для поновлення пенсії до заяви про перерахунок пенсії додаються:
* копія документа/документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця, реєстрацію їх місця тимчасового проживання / перебування за кордоном (з перекладом);
* оригінал документа про посвідчення факту, що фізична особа є живою (з перекладом);
* копія паспорта громадянина України.
 Форма заяви для призначення/ поновлення пенсії наведена в додатку 1 до Порядку № 22-1.
Детальна інформація за посиланням https://cutt.us/JYXIr.
 Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy, телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn та ютуб-каналі https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn/about Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Возможно, это изображение текст
print