[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

19.06.2023 в 11:38
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
19.06.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням  https://is.gd/kHb6LG
Возможно, это изображение текст
ПОРЯДОК НАДАННЯ ПІЛЬГ З ОПЛАТИ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ
Перелік пільг особам з інвалідністю внаслідок війни визначений статтею 13 Закону України від 22.10.1993 № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – https://is.gd/uJyQrg.
Особам з інвалідністю внаслідок війни та прирівняним до них особам надаються такі пільги з оплати житлово-комунальних послуг:
100-процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата;
100-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб у межах середніх норм споживання;
100-процентна знижка вартості палива, у тому числі рідкого, у межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення.
Площа житла, на яку надається знижка, становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.
Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, які проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.
Площа житла, на яку нараховується 100-процентна знижка, визначається в максимально можливому розмірі в межах загальної площі житлового приміщення (будинку) згідно з нормами користування (споживання) незалежно від наявності в складі сім’ї осіб, які не мають права на знижку плати.
Якщо в складі сім’ї є особи, які мають право на знижку плати в розмірі, меншому ніж 100 процентів, спочатку обчислюється в максимально можливому розмірі 100-процентна відповідна знижка плати.
Житлові пільги надаються з урахуванням доходів громадян і призначаються на 12 місяців від місяця, коли таке право виникає. Після закінчення цього періоду уповноважений орган визначає право пільговика на отримання пільг на наступний період.
Пільги надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2023 році – це 3760 грн).
Заяву на призначення житлової субсидії чи пільги можливо подати онлайн – на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України  portal.pfu.gov.ua.
Як подати заяву на житлову субсидію чи пільгу через вебпортал ПФУ, – дивіться відеоінструкцію  https://is.gd/pb11KS
Види заяв на житлові субсидії та пільги – за посиланням:  https://is.gd/I3XQEd
Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці  https://www.facebook.com/dn.pfy, телеграм-каналі  https://t.me/PensFond_dn та ютуб-каналі  https:// www.youtube.com/@gu_pfu_dn/about Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Возможно, это изображение текст
Довідки ОК-5 від Пенсійного фонду України — це сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб. Довідка формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, та містить, зокрема, дані щодо суми заробітку для нарахування пенсії, страхового стажу, сплати страхових внесків.
Отримати довідку ОК-5 можна дистанційно – через особистий кабінет громадянина на Єдиному порталі державних послуг Дія  https://diia.gov.ua/
Зареєструйтеся чи авторизуйтеся на порталі Дія зручним для Вас способом (Порядок отримання Дія. Підпис –  https://cutt.ly/mwwy9cnz).
Важливо!
Електронні довідки з QR-кодом мають таку ж законну силу, як і паперові аналоги, підписані уповноваженою особою органу Пенсійного фонду України.
Заощаджуйте свій час та користуйтеся сервісами вебпорталу не виходячи з дому!
Возможно, это изображение текст
Запитували? Відповідаємо!
Нещодавно ми з чоловіком придбали нову квартиру. Чи маю я право на житлову субсидію в такому разі?
Маєте, але за певних умов.
Відповідно до п. 14 Постанови КМУ № 848 від 21.10.1995 р. субсидія не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії здійснив операцію на суму, яка перевищила 50,0 тис. грн, а саме купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму) і т. д.
Водночас житлові субсидії призначаються, у разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів, і доходи від такого продажу не враховуються у сукупний дохід домогосподарства.
Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці  https://www.facebook.com/dn.pfy, телеграм-каналі  https://t.me/PensFond_dn та ютуб-каналі  https:// www.youtube.com/@gu_pfu_dn/about Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
Возможно, это изображение текст
print