[bvi]
  • Українська
  • English

Формування та розвиток толерантного ставлення дітей до людей з інвалідністю

20.11.2023 в 13:02

З початком повномаштабного вторгнення в Україні зросла кількість людей, які отримали інвалідність, тому зараз дуже важливим є розвивати у дитини розуміння про повагу, терпимість та толерантне відношення до людей з особливими потребами.

Виховання у дитини поваги до людей з інвалідністю повинно починатися з особистого прикладу, бо сім’я – це модель толерантного суспільства. Відповідаючи на незручні запитання дітей, дорослі мають бути щирими, чесними та пояснити, що всі люди різні та особливі по-своєму. Варто розповісти, що замість слова «інвалід» необхідно казати «людина з інвалідністю», пояснивши це тим, що такі слова можуть образити людину.

Головне у формуванні толерантного ставлення у дитини є: доброзичливість, відкритість у спілкуванні з людьми з інвалідністю, повага до особливостей іншої людини, її ідентичності.

Тема толерантності не проста, її межі важко визначити нам, дорослим, не говорячи вже й про дітей. Проте усі ми розуміємо наскільки вона є важливою, адже є однією із обов’язкових умов миру! Тому навчаймося толерантності самі та навчаймо її молоде покоління, будьмо толерантними у сім’ї, на роботі, у своєму колі спілкування!

Давайте розширювати територію толерантності, починаючи із себе!

Служба у справах дітей Покровської райдержадміністрації Донецької області

print