[bvi]
  • Українська
  • English

ДТЕК Донецькі електромережі у рамках Фонду підтримки енергетики України отримав чотири автопідйомники для ремонту мереж після обстрілів

30.05.2024 в 12:52

ДТЕК Донецькі електромережі отримав чотири нових автопідйомники у рамках Фонду підтримки енергетики України (Ukraine Energy Support Fund), створеного за ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Сучасна спецтехніка дозволить швидше відновлювати пошкоджені ворожими обстрілами мережі і повертати світло жителям прифронтової Донеччини.

Ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі зможуть використовувати нові 18-метрові вишки в умовах бездоріжжя завдяки їхній маневреності і прохідності. Тому така спецтехніка, отримана у якості допомоги, дозволить енергетикам оперативніше відновлювати мережі, які часто зазнають пошкоджень від постійних обстрілів. На підконтрольній території Донеччини через бойові дії щоденно пошкоджуються десятки ліній розподільчих мереж та 3-5 високовольтних ліній. Так само постійно пошкоджується і автотранспорт компанії.

«Ми вдячні Міністерству енергетики України та Секретаріату Енергетичного Співтовариства за надану допомогу. Автопідйомники – один з найбільш затребуваних спеціальних транспортних засобів для нас. Отримана спецтехніка дозволить електромонтерам швидше виконувати висотні роботи. Саме такий тип робіт у більшості випадків виконують енергетики на повітряних лініях, які перебиваються найчастіше. Відтак ДТЕК Донецькі електромережі отримав кращі можливості для повернення електрики в домівки жителів регіону після ворожих атак», – прокоментували в компанії.

З початку повномасштабної війни енергетики ДТЕК Донецькі електромережі вже повернув світло в домівки 7,6 млн* родин, пошкоджених через бойові дії. Тільки за квітень – для 199 тисяч родин. Проте обстріли регіону тривають і обладнання продовжує зазнавати пошкоджень знову і знову. Компанія потребує подальшої міжнародної підтримки для відновлення всіх постраждалих енергетичних об’єктів.

*з урахуванням, що в деякі населені пункти світло повертали вже десятки разів

print