[bvi]
  • Українська
  • English

ДТЕК Донецькі електромережі отримав від Фонду підтримки енергетики України три автопідйомники для ремонту мереж після обстрілів

21.03.2024 в 15:04

ДТЕК Донецькі електромережі отримав три нових автопідйомники у межах допомоги від Фонду підтримки енергетики України (Ukraine Energy Support Fund), створеного за ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Сучасна спецтехніка дозволить швидше відновлювати пошкоджені ворожими обстрілами мережі і повертати світло жителям прифронтової Донеччини.
Ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі зможуть використовувати отримані автопідйомники в умовах бездоріжжя завдяки їхній маневреності і прохідності. Тому така спецтехніка, отримана у якості допомоги, дозволить енергетикам оперативніше відновлювати мережі, які часто зазнають пошкоджень від постійних обстрілів. На підконтрольній території Донеччини через бойові дії щоденно пошкоджуються десятки ліній розподільчих мереж та 3-5 високовольтних ліній.
«Ми вдячні Міністерству енергетики України та Секретаріату Енергетичного Співтовариства за надану допомогу. Автопідйомники – один з найбільш затребуваних спеціальних транспортних засобів для нас. Отримана спецтехніка дозволить електромонтерам швидше виконувати висотні роботи. Саме такий тип робіт у більшості випадків виконують енергетики на повітряних лініях, які перебиваються найчастіше. Відтак ДТЕК Донецькі електромережі отримав кращі можливості для повернення електрики в домівки жителів регіону після ворожих атак», – прокоментували в компанії.
З початку повномасштабної війни енергетики ДТЕК Донецькі електромережі вже відновили роботу 2,5 тисяч об’єктів, пошкоджених через бойові дії. Проте обладнання продовжує зазнавати пошкоджень знову і знову. Компанія потребує подальшої міжнародної підтримки для відновлення всіх постраждалих енергетичних об’єктів.

print