[bvi]
  • Українська
  • English

До уваги роботодавців!

08.03.2024 в 12:31

Нагадуємо про можливість отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час дії воєнного стану. Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №331.

Компенсація надається за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які отримали довідку про взяття на облік ВПО після 24 лютого 2022 року.

Термін надання компенсації становить:

до 3 місяців — за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб;

до 6 місяців — за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Щомісячний розмір компенсації становить 7100 грн.

Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням https://is.gd/1bbBH9

Подати заявку можна через Єдиний портал державних послуг «Дія» https://is.gd/xNWp5W

Нагадуємо про можливість отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 №696.

  • Право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів.
  • Компенсація включає: основну та додаткову заробітні плати, суму сплаченого єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  • Максимальний розмір компенсації за кожну працевлаштовану особу складає 14200 грн.
  • Виплата компенсації здійснюється за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяців.
  • Компенсація не надається в разі: наявності заборгованості зі сплати єдиного внеску та/ або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; визнання заявника банкрутом або порушення справи про банкрутство.
  • Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням

https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-vpo

print