[bvi]
  • Українська
  • English

До уваги роботодавців!

23.02.2024 в 10:12

Уряд збільшив строки та розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Послуга з надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО стала ще зручніше!

Відтепер термін надання такої компенсації становить:

до 3 місяців — за працевлаштування ВПО;

до 6 місяців — за працевлаштування ВПО з інвалідністю.

Щомісячний розмір компенсації становить 7100 грн., а з 1 квітня – 8000 грн.

Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням https://is.gd/1bbBH9

Подати заявку можна через Єдиний портал державних послуг «Дія» https://is.gd/xNWp5W

 

Нагадуємо про можливість отримання компенсації витрат за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.02.2023 №124.

  • 50% витрат на оплату праці отримує роботодавець за працевлаштування осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, а саме: осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше п’яти років.
  • Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування отримує роботодавець за працевлаштування осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, а саме: осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні; осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад шість місяців.
  • 50% мінімальної заробітної плати отримує роботодавець за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа осіб: віком до 25 років; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби.
  • Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням

https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-pracevlashtuvannya-zareyestrovanyh-bezrobitnyh

print