[bvi]
  • Українська
  • English

До уваги роботодавців!

07.05.2024 в 12:54

Нагадуємо про можливість отримання компенсації витрат за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.02.2023 №124.

50% витрат на оплату праці отримує роботодавець за працевлаштування осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, а саме: осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше п’яти років.

Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування отримує роботодавець за працевлаштування осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, а саме: осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні; осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад шість місяців.

50% мінімальної заробітної плати отримує роботодавець за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа осіб: віком до 25 років; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби.

Компенсація не надається в разі: наявності заборгованості зі сплати єдиного внеску, зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, із виплати заробітної плати, заборгованості перед державним (місцевим) бюджетом понад 6 місяців; застосування судових процедур банкрутства (неплатоспроможності).

Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням https://dcz.gov.ua/employer/choiceprofit/esv

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти. Облаштуйте інклюзивне робоче місце та отримайте компенсацію.

Компенсація надається за придбання спеціального обладнання як допоміжного засобу для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю.

Відповідно до умов Порядку надання компенсації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 №893, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих  людей з І групою інвалідності — до 106,5 тис. грн., з ІІ групою інвалідності — до 71 тис. грн.

Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням https://dcz.gov.ua/employer/choiceprofit/placeinvalid

print