[bvi]
  • Українська
  • English

День пам’яті жертв політичних репресій

19.05.2024 в 15:21

Шановні земляки!

19 травня, весь український народ вшановує пам’ять мільйонів загублених життів, знищених радянським тоталітарним режимом.

Репресії – це найганебніше явище в історії людства, яке не можна виправдати ніякими словами. По відношенню до України багато століть недруги вдавалися до політичного, національного та релігійного гноблення, намагаючись стерти з нашої свідомості ідею української незалежної соборної держави. Проте ми вистояли і відстояли свою незалежність.

Зараз Україна знову переживає повторення страшної історії, російські окупанти принесли на нашу землю масові політичні репресії, переслідування, катування, розстріли. Але наші мужні захисники ведуть боротьбу проти тоталітарної ідеології агресора, який прагне знищити українців як націю.

Зупинити ворога та нові злочини проти людяності можна лише спільними зусиллями цивілізованого світу.

Пам’ять про жертв політичних репресій є важливою частиною сьогодення. Відновлення історичної правди, реабілітація жертв репресій та їх гідне вшанування – ключове завдання для українського суспільства.

Цей день нагадує нам про ціну свободи та необхідність захищати права людини і демократичні цінності. Світла пам’ять безневинно загиблим та закатованим українцям. Наш обов’язок – пам’ятати кожного.

Слава Україні! Героям Слава!

Покровська райдержадміністрація,
районна військова адміністрація

print