[bvi]
  • Українська
  • English

День пам’яті жертв Голокосту

27.01.2024 в 8:00

Щороку 27 січня ми разом з усією світовою спільнотою вшановуємо пам’ять жертв Голокосту – мільйонів жінок, чоловіків і дітей, котрі загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.

Ця трагедія є однією з найстрашніших в історії людства. У різних країнах світу людей переслідували тільки через їхню етнічну, релігійну та політичну приналежність.

Символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Нацисти розстріляли в урочищі близько ста тисяч людей, переважна більшість з яких були євреями. До нього приводили на страту як військових, так і цивільних.

Мільйони людей різних народів світу загинули через тоталітарний режим однієї країни.

На жаль, сьогодні, у самому центрі Європи, відбувається геноцид українського народу. Весь світ побачив звірства російської армії в Україні. Жорстокі масові вбивства, катування і переслідування людей за їхнє прагнення свободи, руйнування інфраструктури країни – ці та інші злочини проти українців будуть засуджені поколіннями й обов’язково підлягатимуть правовій оцінці.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту має нагадати всім тиранам і агресорам сьогоднішнього світу про небезпеку і наслідки їхніх дій, а для міжнародної спільноти – це ще одна нагода усвідомити поняття колективної безпеки в сучасному світі, бо, якщо в будь-якій його частині розпочинаються агресія й терор – загроза насправді існує для всіх. І замовчування геноциду, який нині провадить росія на території України, рівноцінно співучасті у злочинах проти людства.

Пам’ятаючи про жертв Голокосту, робімо все, аби зупинити російську навалу. Єднаємо зусилля всього вільного світу для досягнення цієї спільної мети. Це буде гідним вшануванням невинно убитих, як тоді, у часи Голокосту, так і в наші часи, в Україні! Подібне більше ніколи не має повторитися!

Вічна пам’ять усім загиблим… Пам’ятаємо…

Покровська райдержадміністрація,
районна військова адміністрація

 

print