[bvi]
  • Українська
  • English

День боротьби за права кримськотатарського народу

18.05.2024 в 9:22

Шановні земляки!

Сьогодні, 18 травня,  Україна вшановує пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

18 травня 2024 року – 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом.

У цей день весь світ згадує жахливі події 1944-го року,  коли  за вказівкою вождів тоталітарного режиму, примусово депортували у віддалені регіони Радянського Союзу кримських татар. Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу.

Біль кримськотатарського народу – це наш спільний біль. Біль десятків тисяч кримських татар,  які ніколи так і не повернулися до рідного Криму.

Ми маємо пам’ятати про ті трагічні події і вшановувати пам’ять про людей, які втратили свою Батьківщину, свою волю і своє життя. Схилімо голови у скорботі та пошані. Світла пам’ять невинним жертвам кримськотатарського народу, які загинули унаслідок депортації 1944 року.

Сьогодні російський агресор заперечує право на існування українського народу. Московська орда знищує українські міста та села, вбиває дітей, десятки тисяч українців з окупованих територій насильно депортує в Московію – чинить справжній геноцид українського народу.

Але ми віримо, що Збройні Сили України, де разом воюють українці, кримські татари та інші народи, зупинять російського ворога та звільнять Україну. А криваві московські кати будуть відповідати за свої злочини, за геноцид українського та кримськотатарського народів.

Слава нескореному кримськотатарському народу! Слава Україні!

Покровська райдержадміністрація,
районна військова адміністрація

print