[bvi]
  • Українська
  • English

Декади кар’єри «Від перспективи до реалізації»

14.03.2024 в 11:41

12 березня в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області відбувся захід в рамках Декади кар’єри під назвою  «Від перспективи до реалізації», учасниками якого стала безробітна молодь віком до 35 років Удачненської селищної військової адміністрації Покровського району Донецької області.

Допомогти у вирішенні нагальних проблем в самовизначенні, у виборі власного шляху або допомогти змінити свою діяльність на іншу, більш цікаву – мета таких зустрічей.

З метою сприяння у працевлаштуванні, молодим особам, які шукають роботу, було повідомлено про спектр послуг, що надаються службою зайнятості, а саме:

  • сприяння у підборі підходящої роботи, працевлаштування відповідно до професійного досвіду, освіти та потреб ринку праці;
  • консультування щодо гарантій держави в сфері зайнятості;
  • інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані із працевлаштуванням;
  • професійна орієнтація;
  • професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, в тому числі в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях;
  • участь в роботах тимчасового характеру;
  • сприяння у започаткуванні власної справи.

Спеціалісти центру зайнятості надали інформаційно-консультаційні послуги щодо реєстрації в службі зайнятості, призначення допомоги по безробіттю та необхідних для цього документів; переваг реєстрації в електронному кабінеті шукача роботи та в електронному кабінеті роботодавця.

Особливу увагу було приділено  вмінню користуватися джерелами пошуку вакансій, підготовці до співбесіди з роботодавцем та написанню резюме.

З метою орієнтації безробітної молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій, відвідувачі були ознайомлені з переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер

Про урядові програми безповоротних грантів для створення та розвитку власного бізнесу, грант для ветеранів та членів їхніх сімей поінформувала фахівець відділу активної підтримки безробітних Оксана Янтус.

Подібні заходи – ефективний формат комунікації з клієнтами, які в подальшому планує проводити Покровський міський центр зайнятості.

print