[bvi]
  • Українська
  • English

Цифровізація Держстату: Долучайтеся до важливих соціальних опитувань онлайн

13.09.2023 в 16:49

«Уряд щодня ухвалює десятки рішень, які впливають на життя суспільства. Усі вони мають базуватися на якісних даних. Разом з командою напрацювали концепцію, яким має бути Держстат. Це якісні та актуальні дані, які збирають, обробляють і поширюють у режимі реального часу. Один з етапів трансформації Державної служби статистики — упровадження онлайн-опитувань. Вони значно економлять час та бюджетні кошти порівняно з традиційним збором статистичних даних», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше працівники Держстату ходили по домівках та опитували українців особисто.  Проводили інтервʼю, заповнювали папери та аналізували інформацію. Процес був довгим та неефективним. Походи по квартирах — у минулому. Щоб поділитися інформацією, треба лише авторизуватися на порталі опитувань Держстату з Дія.Підписом або BankID.

Цифровізація Держстату і впровадження онлайн-опитувань значно спрощують збір статистичних даних, пришвидшують обробку та поширення інформації. А також економлять бюджетні кошти й час як працівників Держстату, так і населення.  До того ж українці, які перебувають за кордоном, також можуть долучитися до опитування, що особливо актуально в умовах повномасштабної війни.

Перше онлайн-опитування Держстату стосується зайнятості та безробіття українців. Завдяки збору інформації будуть отримані дані про рівень та причини безробіття в країні, напрями зайнятості, способи пошуку роботи тощо. Уся отримана інформація під час онлайн-опитування деперсоналізована й використовуватиметься тільки в статистичних цілях.

Взяти участь в онлайн-опитуванні щодо зайнятості та безробіття населення можуть люди віком від 15 років, які можуть авторизуватися на порталі опитувань через ID.GOV.UA (через Дія.Підпис або BankID). Щоб долучитися до опитування:

  • Перейдіть за посиланням https://survey.stat.gov.ua для доступу на Портал опитувань Держстату
  • Ознайомтеся з інформацією про опитування та натисніть Взяти участь в опитуваннях
  • Авторизуйтеся на Порталі опитувань за допомогою id.gov.ua одним зі способів:
    • Дія.Підпис
    • BankID
    • Апаратний ключ
    • Файловий ключ
  • Перейдіть до Опитування й заповніть анкети.

Сервіс онлайн-опитування Держстату розроблено за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації 

print