[bvi]
  • Українська
  • English

Активні програми підтримки для безробітних та підприємців

09.11.2023 в 14:47

Сьогодні, 9 листопада  директорка Покровського міського центру зайнятості  Тетяна Радченко спілкувалась з журналістами ТК «ОРБІТА ».

Під час інтерв’ю Тетяна Миколаївна розповіла про організацію суспільно корисних робіт у Покрвській територіальній громаді, а також про Постанову КМУ від 27.10.2023 р. № 1119 “Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану”. Згідно якої передбачено здійснення фінансування за рахунок коштів Фонду загальнообовʼязкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, коштів місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій, а також інших джерел, не заборонених законодавством, суспільно корисних робіт. Та встановлено, що виплата основної та додаткової заробітної плати за виконання таких робіт не може перевищувати півтора розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування, за повністю виконану місячну (годинну) норму праці.  Постановою розширено категорії осіб, фінансування суспільно-корисних робіт яких здійснюється за рахунок коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Приймати участь в таких роботах також можуть незайняті внутрішньо переміщені особи працездатного віку з числа зареєстрованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного.

Тетяна Миколаївна поінформувала, що продовжує діяти Урядовий проект “єРобота”, який передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць. Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі.

Особливу увагу було приділено можливості отримання ваучера на навчання від служби зайнятості, а також можливості пройти безкоштовне навчання у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та отримати нову професію або ж підвищити кваліфікацію за вже існуючою.

Наостанок директорка наголосила, що Покровський міський центр зайнятості завжди відкритий до співпраці як з місцевими підприємцями, так і з релокованими.

print