[bvi]
  • Українська
  • English

Засідання координаційного центру підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації

16.04.2024 в 17:25

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Олександра Шевченка 16 квітня 2024 року пройшло засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації.

Основне питання, яке обговорювалося на засіданні – сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб та їх працевлаштування.

Як було зазначено, від самого початку повномасштабного вторгнення Донецька обласна служба зайнятості активно сприяє працевлаштуванню ВПО, а саме: пошук роботи, консультації з профорієнтації, можливості навчання за ваучерами, фінансову підтримку для створення власного бізнесу, а також компенсації для роботодавців, які надають робочі місця для цієї категорії громадян.

У минулому році Донеччина виявилася лідером серед усіх регіонів України за організацією професійного навчання для зареєстрованих безробітних. 3,4 тис. осіб, включаючи близько 1,0 тис. ВПО, отримали нові фахи, компетенції та навички. Після завершення навчання було працевлаштовано 3154 осіб, серед яких 859 ВПО.

Протягом січня – березня 2024 року послугами обласної  служби зайнятості скористалися вже 9,9 тис. осіб, у тому числі – 3,6 тис. осіб з числа ВПО. За підтримки служби зайнятості професійне навчання у першому кварталі 2024 року пройшли 699 безробітних, включаючи 247 ВПО. Після завершення навчання працевлаштовано 544 особи, з яких 169 – ВПО.

До обговорення питання також приєдналися представники Краматорської, Слов’янської, Дружківської, Олександрівської та Новодонецької військових адміністрацій, які розповіли про свій досвід роботи з цього напрямку.

print