[bvi]
  • Українська
  • English

Суспільно корисні роботи – впевнені кроки на трудовому фронті до Перемоги.

05.06.2023 в 10:54

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

В умовах воєнного стану зусилля суспільства спрямовані на опір агресору та подолання наслідків російського вторгнення. Щодня потрібно все більше трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування громад. Одним з таких ресурсів є участь у суспільно корисних роботах людей, які тимчасово втратили роботу.

Наразі Покровським міським центром зайнятості Донецької області укладені договори про проведення таких робіт з 4 роботодавцями: КУ «Агентство розвитку громади», міською організацією Товариства Червоного Хреста України, КП «Господар», Гродівською селищною радою.

Роботи організовані в Покровській міській територіальній громаді, Удачненській та Гродівській селищних громадах.

Одним з більш затребуваних в громадах видів суспільно корисних робіт є розвантаження та пакування гуманітарної допомоги. З початку року 138 громадян прийняли участь в розвантажені 358 тон гуманітарної допомоги для потреб населення.

Суспільно корисні роботи фінансуються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Оплата здійснюється на рівні мінімальної заробітної плати – 6700 грн. Також передбачено використання всіх соціальних гарантій трудового законодавства.

Робота по залученню ще більшої кількості працездатних осіб з числа безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, триває.

print