[bvi]
  • Українська
  • English

Результати 16-го Щомісячного опитування підприємств «Український бізнес під час війни» (cерпень 2023)

06.10.2023 в 15:02

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) випустив 16те Щомісячне опитування підприємств «Український бізнес під час війни» за серпень 2023 року.

Метою проєкту є швидкий збір інформації про поточний стан економіки на рівні підприємства.

Польовий етап 16-ої хвилі тривав 15 – 31 серпня 2023 року; проведено телефонні інтерв’ю з представниками 539 підприємств усіх розмірів, які розташовані в 21 із 27-ми регіонів України. Керівники підприємств порівнювали результати роботи в серпні з липнем 2023 року, чи оцінювали значення показника на момент проведення опитування (серпень 2023 року) та давали прогнози на наступні 3 чи 6 місяців залежно від питання.

 Ключові результати 16го щомісячного опитування підприємств:

·       Незважаючи на високий рівень довгострокової невизначеності та збільшення короткострокової невизначеності, результати діяльності підприємств покращилися, а очікування залишаються високими та знову зростають.

·       Результати роботи підприємств порівняно з попередніми місяцями покращилися, а очікування щодо виробництва, продажу та експорту на три місяці знову зростають.

·       Частка підприємств, що працюють майже на повну та повну потужність, залишається без суттєвих змін (57% у серпні проти 59% у липні).

·       «Небезпечно працювати» та «перебої з електропостачанням» залишаються серед вагомих перешкод  роботи.

·       В оцінках економічної політики держави суттєво збільшився відсоток респондентів, що не можуть визначитися з відповіддю.

·       «Закінчення війни» та «хороший бізнес-клімат» – це головні очікування бізнесу.

Український бізнес під час війни» (серпень 2023)#16

 Звіт за посиланням

 Презентація дослідження (укр(eng)

 Публікацію підготовлено в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який виконує ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій», за фінансової підтримки Європейського Союзу та співфінансується МБФ «Відродження» та ATLAS Network (CША).

Її зміст є виключно відповідальністю ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, МФ «Відродження» чи ATLAS Network.

print