Аби уникнути отруєння грибами слід суворо дотримуватись наступних правил.
намагатися не споживати дикорослі гриби, а замінити їх на вирощені
штучно;
не купувати гриби на стихійних ринках;
збирати лише добре відомі гриби;
не збирати занадто молоді чи старі гриби, адже їх легко переплутати із
отруйними;
не збирати гриби на забрудненій території, адже вони вбирають
токсичні речовини і навіть їстівний гриб може бути небезпечним;
не збирати гриби в посушливу погоду, адже гриби пересихають і
концентрація токсинів в них підвищується;
не їсти сирі гриби;
варити гриби не менше трьох разів, щоразу по 30 хвилин в новій
порції підсоленої води після ретельного промивання;
страви з грибами зберігати в холодильнику не більше ніж добу;
не допускати вживання грибів дітям до 14 років, літнім людям, а
також людям з хронічними хворобами органів травлення і
ендокринної системи;
на період воєнного стану не збирати гриби у лісах, і інших територіях
які не обстежені компетентними службами щодо безпечності.
Пам`ятка підготовлена ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ».