[bvi]
  • Українська
  • English

Засідання центру розвитку підприємницької діяльності

16.07.2021 в 11:39

 

14 липня в Покровському міському центрі зайнятості відбулась зустріч консалтингового центру. Учасниками заходу стали представники Покровського об’єднаного Управління ПФУ Донецької області, а також зацікавлені особи та підприємці міста.

Під час заходу розглянули діючі грантові проекти, серед яких: гранти на започаткування власної справи, підтримка діючих підприємств,  гранти для самозайнятих осіб та мікро-бізнесу, гранти для інвестування та навіть гранти на професійне навчання. Організаторами таких проектів є Міжнародна організація  об’єднаних націй, Данська рада у справах біженців та інші.

Представники пенсійного фонду звернули увагу присутніх на легалізацію трудових відносин, що включає в себе в основному легалізацію зайнятості та легалізацію заробітної плати. Влаштовуючись на роботу неофіційно, працівник повинен чітко усвідомлювати: якщо зарплату виплачують «в конверті», це означає, що роботодавець, швидше за все, не укладе трудовий договір, а також не здійснюватиме відрахування з неофіційної зарплати єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду, а це неминуче призведе до того, що: вимагатимуть працювати понад норму; не буде доплат за роботу в нічний час, за наднормативні роботи і роботу у святкові дні, а також індексації заробітної плати у зв’язку із зростанням індексу інфляції;  вихідної допомоги при звільненні працівника через скорочення штатів; соціальних гарантій, передбачених для працівника; права на відпустку, в тому числі та ін.

Тож вкотре закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству –  легалізувати найману працю та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах».

print